Вдъхновенията за стилистите са разнообразни и изненадващи, както се забелязва на

...
Вдъхновенията за стилистите са разнообразни и изненадващи, както се забелязва на
Коментари Харесай

Облеклото на аристократите. Дизайнер вдъхновен от мистериозна херцогиня

Вдъхновенията за стилистите са разнородни и изненадващи, както се вижда на Седмицата на модата в Лондон. Там бяха показани сбирки, въодушевени от замък на британската аристокрация и от великански камиони, заяви Агенция Франс Прес.

Организирано е дефиле от Британският дизайнер Ердем Моралиоглу  под колонадата на Британския музей, което сътвори магична атмосфера. Създателят на марката " Ердем " е прочут повествовател на истории, а всяко негово фешън шоу единствено по себе си е история.
-->
За сбирката си пролет-лято 2024 година той се заравя в архивите на замъка Чатсуърт на херцозите на Девоншър, в северната част на Англия. Албум със снимки на елегантната и мистериозна херцогиня от 30-те и 40-те години получиха посетители на шоуто. Колекцията на " Ердем " е поетична, принтовете повтарят претекстове от дамаски и декоративни орнаменти в замъка. Роклите и полите са дълги, а материите са благородни - органза, сатен. Брошка с формата на водно конче е въодушевена от едно от бижутата на херцогинята. Някои от моделите са извънредно съвременни. На фона на музика на Елвис Пресли манекенки дефилираха с обемни якета.

Украинската дизайнерка Маша Попова, известна със пристрастеността си към денима, още веднъж работи с този материал. В новата и сбирка той е изхабен, избелял или трансформиран в пачуърк, с цел да наподобява " резистентен ", " стабилен ". Колекцията е " Monster " по името на гигантските камиони 4X4, а манекенките дефилираха под звуците на техно музика и плача на мощните мотори на камиони. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР